Veilig werken op hoogte platte en hellende daken

Werken op hoogte en werken op daken brengt veel risico met zicht mee, je moet constant op je hoede zijn om een gevaarlijke situatie te voorkomen. Je wilt niet dat jij, je gereedschap of een ander voorwerp naar beneden valt, je wilt je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen waarborgen. Dat je aan de wettelijke verplichtingen voldoet. Door de gevaren op hoogte, platte en hellende daken, te beperken werk je veiliger maar net zo belangrijk ook prettiger en meer ontspannen.

Bekijk de mogelijkheden

Je bent niet meer constant bezig met opletten dat je niet valt. Door advies, instructie, workshops, training en gebruik van de juiste valbeveiliging en valbescherming helpen wij graag om dit doel te bereiken. Dan heb jij weer tijd om te werken en wordt je niet afgeleid door de gevaren van werken op hoogte of werken op een dak of gebouw. Wij zijn veelal actief in Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.

Zonnepanelen installeren op hoogte, doe het veilig

Door de groeiende markt van zonne-energie en de drukte voor installateurs in de zonnestroom zien we helaas ook steeds vaker onveilige situaties op daken ontstaan. Zonnepanelen die onveilig naar het dak worden gebracht, geen gebruik van valbeveiliging en valbescherming. Instructie geven aan personeel of ZZP-ers over valbeveiliging of valbescherming worden door de druk op de planning weleens vergeten en zo wordt (verwijderen: veilig) werken op hoogte en daken een serieus risico. Uiteindelijk ben jezelf, is je personeel of een ZZP-er de ongelukkige, voorkom een val van het dak, voorkom boetes, verhoog het werkplezier en daarmee je kwaliteit en productiviteit. Veilig werken op hoogte en veilig werken op daken is van levensbelang. De installatie van zonnepanelen en zonnecollectoren is een duurzame investering, investeer daarom ook in je eigen veiligheid en de veiligheid van je medewerkers. Met het juiste advies, goede instructies, een cursus of workshop en gecertificeerde valbeveiliging en bescherming helpen wij je graag verder om ook in installatie van zonne-energie veilig te werken op hoogte en daken.

Meer voor installateurs

Wettelijk verplichtingen bij werken op hoogte en daken

Het geven van advies en instructie aan medewerkers is een wettelijke verplichting voor ieder bedrijf dat werkzaamheden op hoogte en daken uitvoert. Naast dat het instrueren van personeel en ingehuurde ZZP-ers wettelijk verplicht is brengt ‘Veilig werken op hoogte’ ook rust op de werkvloer. Doordat jezelf en je medewerkers of ingehuurd personeel zich (verwijderen: ook) veiliger voelen op het dak, werkt men meer ontspannen en zal de productiviteit en kwaliteit stijgen. Wij kunnen je helpen met het adviseren, instrueren en trainen van je personeel en ingehuurde medewerkers of ZZP-ers. We geven workshops en cursussen zodat je aan de wettelijke verplichtingen voor werken op daken en hoogte kunt voldoen. Daarnaast geven we advies over het gebruik van valbeveiliging. Ook geven we workshops of training op locatie, wij zijn veelal actief in Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland.

Bekijk de mogelijkheden

Advies, instructie en certificering van Noord-Brabant tot Utrecht en van Zeeland tot Limburg

Of je nu in Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Zeeland, de Randstad of Limburg actief bent veilig werken op hoogte en daken is van levensbelang in heel Nederland en daarbuiten.

Wij adviseren, instrueren en certificeren over veilig werken op hoogte en daken in Midden-Nederland. We zijn actief met ons advies in de driehoek Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven maar ook komen we met regelmaat in Utrecht, Rotterdam, Venlo, Nijmegen, Arnhem, Vlissingen, Hulst en omgeving.

Bekijk de mogelijkheden

Referenties

VCA Trainingen

Voor herhaling vatbaar

Samen met Petersen Arbozorg & Veiligheid heb ik laatst een VIL-VCU training georganiseerd voor 9 personen. Het contact verliep voorspoedig en we wisten van te voren goed wat er van de cursisten werd verwacht. Op de dag zelf was alles goed geregeld en we hebben binnen 1.5 week de certificaten al ontvangen per post! Zeker voor herhaling vatbaar om bij Petersen Arbozorg & Veiligheid nog nieuwe trainingen en examens in te plannen!
Terug naar boven