Code 95 nascholing

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing.

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.

Voor de beroepschauffeurs geldt dat deze minimaal 35 uur nascholing volgen in 5 jaar tijd om de aantekening op het rijbewijs te behouden.

Om te controleren hoeveel nascholingsuren u reeds heeft behaald kijkt u op:
www.mijn.cbr.nl  U dient dan in te loggen met uw DigiD.

Diverse veiligheidstrainingen komen hiervoor in aanmerking. Onder andere:

  • VCA training
  • Veilig werken met de heftruck
  • BHV (herhaling)

Wenst u meer informatie over de verplichte nascholingsuren neem dan contact met ons op.

Referenties

VCA Trainingen

Voor herhaling vatbaar

Samen met Lars Jansen van Petersen Arbozorg en Veiligheid heb ik laatst een VIL-VCU training georganiseerd voor 9 personen. Het contact met Lars verliep voorspoedig en we wisten van te voren goed wat er van de cursisten werd verwacht. Op de dag zelf was alles goed geregeld en we hebben binnen 1.5 week de certificaten al ontvangen per post! Zeker voor herhaling vatbaar om bij Petersen Arbozorg en Veiligheid nog nieuwe trainingen en examens in te plannen!
Terug naar boven