Erkend installateur zonnepanelen en zonnestroom worden

Bedrijven en particulieren die investeren in zonne-energie (zonnepanelen, zonnecollectoren, PV- installaties, zonnestroom) vragen steeds vaker naar erkende (BRL Zonnekeur) installateurs, ook verzekeraars eisen het steeds vaker. Want de installatie van zonnepanelen en zonneboilers moet goed en veilig gebeuren.

Investeerders in duurzame energie hebben kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Bovendien is een ongeval door onveilig werken op het dak of op hoogte een doodsteek voor je installatiebedrijf. SO Sustainable biedt hierin uitkomst, in samenwerking met Petersen Arbozorg en Veiligheid biedt SO Sustainable een vakopleiding voor erkend zonnestroom installateur. Hierbij ligt de focus op veilig werken op het dak en een technisch goede installatie van zonnestroom volgens de ISSO en NEN 1010 normen. Word een BRL Zonnekeur gecertificeerde zonnestroom installateur en onderscheid je installatiebedrijf in de solarmarkt.

Bekijk de mogelijkheden van SO Sustainable

Niet zomaar een zonnestroom installateur

Door grote concurrentie voor installateurs op de zonnestroom en zonne-energie markt is kwaliteit leveren erg belangrijk. Na het volgen van de vakopleiding tot erkend zonnestroom-installateur van SO Sustainable biedt je deze kwaliteit en kun je jezelf onderscheidden op de solar markt. Tijdens de opleiding leren installateurs hoe veilig werken op het dak goed samengaat met productiviteit en technisch correcte aanleg van zonnestroominstallaties volgens de ISSO, KviNL, BRL Zonnekeur en NEN 1010 normen. Een gecertificeerde zonne-energie-installateur heeft kennis van zaken door theorie en praktijk aan elkaar te koppelen.

Cursus erkend zonnestroom installateur

Wij geven onze opleiding tot erkend zonnestroom installateur voornamelijk in het midden van het land, in Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, Limburg en Zeeland zijn we dan ook geregeld te vinden. We gaan geregeld naar trainingslocaties in Tilburg, Breda, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Hoofddorp, Rotterdam, Nijmegen, Arnhem, Venlo, Maastricht, Vlissingen, Hulst en Middelburg of nabij gelegen plaatsen.

Hoe installeer ik een PV-installatie

Met de vakopleiding van erkend zonne-energie installateur van SO Sustainable wordt je een BRL Zonnekeur gecertificeerd installateur van PV (Photo-Voltaic) installaties. Je leert hoe je technisch een PV-installatie juist moet monteren en installeren. Hoe voldoe je aan de NEN 1010 norm bij een PV installatie. Wanneer moet je inspecties uitvoeren bij PV installaties.

Hoe monteer je op een veilige manier zonnepanelen op het dak. Want veilig werken op hoogte brengt rust en daarmee verhoog je de kwaliteit van je werk.

Meer voor installateurs

BRL Zonnekeur gecertificeerde installatiebedrijf

Het geven van advies en instructie aan medewerkers is een wettelijke verplichting voor ieder bedrijf dat werkzaamheden op hoogte en daken uitvoert. Naast dat het instrueren van personeel en ingehuurde ZZP-ers wettelijk verplicht is brengt ‘Veilig werken op hoogte’ ook rust op de werkvloer. Doordat jezelf en je medewerkers of ingehuurd personeel zich ook veiliger voelen op het dak werken ze meer ontspannen en zal de productiviteit en kwaliteit stijgen. Wij kunnen je helpen met het adviseren, instrueren en trainen van je personeel en ingehuurde medewerkers of ZZP-ers. We geven opleidingen, cursussen en workshops zodat je aan de wettelijke verplichtingen voor werken op daken en hoogte kunt voldoen. Daarnaast geven we advies over het gebruik valbeveiliging. Ook geven we workshops of training op locatie, wij zijn veelal actief in Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Utrecht, Zeeland en Noord- en Zuid-Holland.

Bekijk de mogelijkheden

Erkend zonnestroom installateur van Noord-Brabant tot Utrecht en van Zeeland tot Limburg

Of je nu met je installatiebedrijf in Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Zeeland, de Randstad of Limburg actief bent veilig werken op hoogte en volgens BRL Zonnekeur normen is een eis van de maatschappij en bedrijven actief in de solar markt. Wij geven opleidingen en cursussen in heel Nederland maar met name in Midden- en Zuid-Nederland. We zijn actief met ons erkend zonne-energie installateur opleiding in de driehoek Tilburg, Breda, Den Bosch en Eindhoven maar ook komen we met regelmaat in Utrecht, Rotterdam, Venlo, Nijmegen, Arnhem, Vlissingen en omgeving.

Bekijk de mogelijkheden

Referenties

VCA Trainingen

Voor herhaling vatbaar

Samen met Lars Jansen van Petersen Arbozorg en Veiligheid heb ik laatst een VIL-VCU training georganiseerd voor 9 personen. Het contact met Lars verliep voorspoedig en we wisten van te voren goed wat er van de cursisten werd verwacht. Op de dag zelf was alles goed geregeld en we hebben binnen 1.5 week de certificaten al ontvangen per post! Zeker voor herhaling vatbaar om bij Petersen Arbozorg en Veiligheid nog nieuwe trainingen en examens in te plannen!
Terug naar boven