Vakopleiding erkend zonnestroom installateur

Maak het verschil en specialiseer jezelf en|of je bedrijf tot erkend Zonnestroom Installateur!

De Solar markt is volop in beweging en wordt steeds professioneler. Waanzinnige ontwikkelingen waardoor de vraag naar vaklieden met een gedegen kennis enorm toeneemt.

Daarom is SO Sustainable dé opleider voor erkende en vakbekwame zonne-energie-installateurs en gaat SO Sustainable net verder waar anderen stoppen.

Belanghebbenden binnen de zonne-energie-sector stellen namelijk steeds hogere eisen aan de werkzaamheden van een zonne-energie-installateur. Eisen aan de installatie zijn geformuleerd in o.a. het ISSO-handboek en de opleidingseisen aan de Zonnestroom Installateur (monteur) in de BRL Zonnekeur.

Zowel opdrachtgevers als verzekeraars eisen meer en meer dat PV-installaties worden geïnstalleerd door Zonnekeur-gecertificeerde installatiebedrijven. De beoordelingsrichtlijn (norm) van BRL Zonnekeur schrijft voor dat de zonnestroom installateur in het bezit moet zijn van enkele, door InstallQ, erkende vakdiploma’s.

SO Sustainable staat voor een solide bedrijf waarin 2 partijen met zeer ruime ervaring in de zonne-energie (Omega Energietechniek en Petersen Arbozorg & Veiligheid) hun krachten hebben gebundeld. Door de diverse vakdisciplines: elektrotechniek, montage en veilig werken bij elkaar te brengen is een inspirerende en praktijkgerichte opleiding ontstaan die als opleiding volledig door InstallQ erkend is.

Deze erkende vakopleiding bestaat uit 5 lesdagen waarbij je in 5 opeenvolgende weken wordt opgeleid tot vakbekwaam en erkend Zonnestroom Installateur. De opleiding wordt afgesloten met zowel een theorie- als praktijkexamen. Om het diploma te ontvangen dien je beide onderdelen  met voldoende resultaat af te ronden. Wij begeleiden het traject in aanmelding van de examens maar deze dien je zelf aan te vragen. De opleiding prefereert en instapniveau van minimaal niveau 2 elektrotechniek.

De volgende onderdelen komen zowel in theorie als praktijk ruimschoots aan bod:
~ Ontwerpen van PV-installaties;
~ Veilig werken tijdens de installatie;
~ Montage van PV-installaties;
~ NEN 1010;
~ Inspectie van PV-installaties.

Kijk voor meer informatie en de geplande startdata op www.sosustainable.nl of stuur een e-mail naar info@sosustainable.nl.

Wil je je inschrijven voor de opleiding? Dat kan via onderstaande link. Klik op de gewenste datum en vul de overige gegevens in. Wij zorgen dan dat je inschrijving verwerkt wordt en dat je alle informatie betreffende de lesdagen van SO Sustainable ontvangt.

Referenties

Veiligheidskundige ondersteuning

Veilig werken de hoogste prioriteit

Bij KiesZon heeft veilig werken de hoogste prioriteit, nauw op de hielen gezeten door kwaliteit. Petersen Arbozorg en Veiligheid helpt ons het eerste te bereiken door het tweede te bieden. Eerlijke, heldere rapportages, gecombineerd met adviezen die er niet omheen draaien. De actiepunten helpen ons gericht onze werkwijze nog veiliger te maken. Daarnaast zorgt regelmatige en open communicatie voor een goede planning en creëert het een betrokken gevoel. Zo wordt duidelijk dat wij samenwerken aan veiligere werkomstandigheden. KiesZon is blij dat het een partnerschap heeft gesloten met Petersen Arbozorg en Veiligheid en plukt daar nu de vruchten van, in de vorm van meer toe te passen kennis en minder zorgen.
Terug naar boven